Geen categorie

Caumerbeek officieel geopend: water stroomt weer zichtbaar natuurlijk door de beek!

mensen_small

Wat een mooie opkomst! Meer dan 100 mensen namen op maandagmiddag 24 november een kijkje bij de Caumerbeek op de hoek Palenbergstraat/Meezenbroekerweg. Met een gezamenlijke openingshandeling door wethouder Barry Braeken van de gemeente Heerlen en voorzitter Jan Schrijen van Waterschap Roer en Overmaas werd de Caumerbeek officieel geopend. Er werd een putdeksel op het riool geplaatst, waardoor het schone regenwater niet meer in het riool verdwijnt, maar aan de oppervlakte door de Caumerbeek stroomt. Na het officiële gedeelte zette de stoet zich in beweging voor een kleine wandeling langs de beek. In het Cultuurhuis aan de Sittarderweg werd later het glas geheven op de Caumerbeek.

Na vier jaar werken aan de Caumerbeek is het beekdal opnieuw ingericht en aantrekkelijk gemaakt over een lengte van ongeveer acht kilometer. De beek is nu ook weer zichtbaar in Hoensbroek, Rennemig, Beersdal en Palemig. Lees voor meer achtergrondinformatie het eerder verzonden persbericht.

Speech wethouder Speech voorzitter waterschap Leggen putdeksel Caumerbeek_6241b kopie Leggen putdeksel Leggen putdeksel 2 Put dicht2 Wandeling2 Wandeling Caumerbeek_6266b kopie