BeersdalPalemig

Informatieavond Beersdal en Palemig, 11 maart 2014

 

Op maandag 17 maart is er een informatieavond over de werkzaamheden voor het zichtbaar maken van de Caumerbeek in Beersdal en Palemig. De planning is dat het werk in dit gebied eind maart begint. Buurtbewoners en andere geïnteresseerden kunnen tussen 19.00 en 21.00 uur vrij binnenlopen in het Cultuurhuis Heerlen aan de Sittarderweg 145 in Heerlen. U bent van harte welkom!

Wat gaat er gebeuren in Beersdal en Palemig?
Vanaf eind maart wordt de Caumerbeek tussen de Huisbergstraat en de Meezenbroekerweg weer zichtbaar gemaakt. Ook vergroten we de regenwaterbuffer Palemig en leggen we langs de beek een nieuw fiets- en wandelpad aan.

Informatie over het project
De gemeente Heerlen en het Waterschap Roer en Overmaas werken sinds oktober 2010 aan het project Caumerbeek Zichtbaar Natuurlijk. Met het project werken we aan een betere waterkwaliteit in de Caumerbeek en Geleenbeek en een verbeterde werking van de rioolwaterzuivering. De bedoeling is dat het Caumerbeekdal over een lengte van acht kilometer (van Palemig tot aan de Geleenbeek) zijn natuurlijke waterloop terug krijgt. De oplevering van het totale project is gepland in 2015.