Loopgraaf

Informatiebijeenkomst werkzaamheden aan de Loopgraaf

klaproos_bomen_DSC_3517

De gemeente Heerlen en Waterschap Roer en Overmaas starten binnenkort met werkzaamheden aan de Loopgraaf, een zijtak van de Caumerbeek. Er worden onder meer nieuwe leidingen gelegd, zodat schoon en vuil water apart worden afgevoerd. Vanwege de werkzaamheden wordt de Terhoevenderweg voor enige tijd afgesloten en later ook deels de rotonde bij de Ganzeweide. Hiervoor worden omleidingen ingesteld.

Informatiebijeenkomst
Op woensdag 1 oktober aanstaande is er een informatieavond over de werkzaamheden. Buurtbewoners en andere geïnteresseerden zijn welkom om tussen 19.00 en 21.00 uur vrij binnen te lopen bij Buurtcentrum Laurier aan de Laurierstraat 76 te Heerlen. Medewerkers van de gemeente en Roer en Overmaas zijn aanwezig om alle vragen te beantwoorden.

Achtergrondinformatie
We werken sinds oktober 2010 aan het project Caumerbeek Zichtbaar Natuurlijk. Het zichtbaar maken van de Caumerbeek heeft een aantal voordelen: een betere waterkwaliteit, een betere werking van de rioolzuivering, een mooi beekdal met nieuwe planten en dieren en nieuwe recreatiemogelijkheden. Het project is grotendeels gereed, de werkzaamheden aan de Loopgraaf behoren tot de laatste fase.