Caumerbeek

Maaiwerkzaamheden langs nieuwe Caumerbeek

Van 27 oktober tot en met 15 november 2015 voert Waterschap Roer en Overmaas maaiwerkzaamheden uit langs de nieuwe Caumerbeek en de nabij gelegen regenwaterbuffers. Dit onderhoud vindt plaats vanaf de wijk Palemig in Heerlen tot aan de Klinkertstraat in Hoensbroek. Overlast wordt zo veel mogelijk beperkt.

Aandacht voor de natuur
De maaiwerkzaamheden worden uitgevoerd conform ecologische randvoorwaarden. Voor het maaiwerk op een aantal trajecten wordt gebruik gemaakt van de speciaal ontworpen ‘Wetlandtrack’. Deze grote maaimachine – die enigszins wat lomp oogt – is gemaakt voor natte landschappen en ontziet de ondergrond waardoor deze niet kapot wordt gereden.

Onderhoud en beheer
Waterschap Roer en Overmaas zorgt voor in Zuid- en Midden-Limburg voor veilige dijken, droge voeten, schoon en voldoende drinkwater. Ze draagt daarom ook zorg voor het onderhoud en beheer van de nieuwe Caumerbeek en de nabij gelegen regenwaterbuffers. Kijk voor meer informatie op www.overmaas.nl.

Vragen of opmerkingen?
Heeft u specifieke vragen over de maaiwerkzaamheden bij u in de buurt? Neem dan contact op met Paul Steegemans, Waterschap Roer en Overmaas via p.steegemans@overmaas.nl, 06 55 74 23 31.